Sportovní boty, obuv a outdoorové oblečení HI-TEC

05.04.2014 22:20

Od roku 2008 se staly internetová reklama, SEO, Seznam, Google, Sklik, AdWords, optimalizace webových stránek a další termíny součástí mého života. Stal jsem se marketingovým poradcem Seznamu a žasnul nad novými možnostmi, které jsme do té doby ohledně reklamy absolutně nevnímal. Na základě této zkušenosti a určité zabržděnosti klientů jsem si založil internetový obchod, HI-TEC eshop. Právě díky osobní zkušenosti s fungováním eshopu, s jeho optimalizací, obsluhou a nároky na reklamu ve vztahu k prodeji značky HI-TEC přes internetové portály Seznam a Google jsem v druhém ruce svého působení na Seznamu slavil úspěch a to navzdory všudypřítomné krizi. Bude to znít pokrytecky, ale i tento úspěch byl dán mj. právě osobním přístupem ke klientům a snahou nabídnout jim za málo peněz hodně muziky. To, že mě po mém odchodu ze Seznamu někteří z nich sami kontaktují kvůli SEO, doporučením a radám beru jako nejlepší vizitku svojí práce. Ale zpět na HI-TEC.

HI TEC eshop funguje od dubna 2008. HI TEC je britská značka, pod kterou se v ČR prodávají kvalitní značkové sportovní boty, sportovní obuv, outdoorové bundy, kalhoty, mikiny, trička, batohy, krosny a další doplňky opatřené logem HI TEC. Letos jsme se dostali tak daleko, že z nás HI TEC, tedy importér značky HI TEC udělal jediný oficiální a autorizovaný eshop značky HI TEC. Za celé tři roky, co přes HI TEC eshop prodáváme sportovní boty, sportovní obuv, outdoorové oblečení aj. jsme samozřejmě zažili spoustu propadů, vzestupů, vyházeli za zbytečnou reklamu hromady peněz, ale hlavně jsme se naučili dělat SEO. SEO, tedy optimalizace eshopu pro Seznam a Google je základním předpokladem fungování jakéhokoliv internetového obchodu nebo webové stránky.

A jak si tak euforicky prodáváme sportovní boty, sportovní obuv, sportovní a outdoorové bundy, sportovní, outdoorové a zimní kalhoty, značkové mikiny, trička, čepice, rukavice, šortky, batohy, krosny a všechno, co HITEC vyrábí ke spokojenosti svých, potažmo našich, zákazníků, Seznam po 9ti měsících zase hrábl do strun a veškeré SEO pro HITEC eshop můžeme dělat znovu. Trvalo mi dva roky, než jsempřes optimalizace eshopu dostal náš eshop na slova hitec, hi-tec a hi tec na 1. českou pozici v Googlu. Seznam nebyl na SEO tak náročný a byli jsme tam na tyto výrazy prakticky od začátku tvorby SEO. Nechápu, proč ale Seznam bije, ty, kdo na SEO pracují a upřednosťnuje konkurenci, která optimalizaci eshopu neřeší.A hlavně, proč má Seznam narozdíl od Googlu takový problém rozlišit hi-tec, hitec, hi tec?

Jediné co mě může těšit je, že neše klienty, pro které SEO, tedy optimalizace eshopů a webových stránek děláme nový fulltext nepoškodil.