Snowboard, snowboardy a SEO

02.04.2014 16:24

Snowboard vs. snoubord

Snoubord.cz je doména, kterou jsme si po novém roce registrovali, neboť snowboard už jaksi nebyl volný. Kromě tehdy řešené nabídky a možnosti spolupráce v oblasti SEO optimalizace webu českého výrobce snowboardů šlo u domény foneticky napsaného názvu snowboard nejen o to, vyzkoušet jak bude v tak konkurenčním prostředí, jakým snowboardy jsou Google a Seznam na samotné SEO reagovat, ale současně i jakýsi "test inteligence a gramotnosti" uživatelů internetu. Snoubord je přeci jenom výraz vskutku podivný. V nabídce SEO jsme nakonec skončili bez odpovědi, v rovině gramotnosti pak nastalo menší zděšení, neboť ačkoliv Google i Seznam doménu "snoubord" správně vyhodnotili jako blbost, přesto má i v těch nejparnějších letních dnech jistou návštěvnost. Snowboard ale bude mít zřejmě větší.

Snowboardy a reklama formou SEO optimalizace

Reklama na snowboardy je možná mnoha způsoby, ale jenom prostředí internetu dokáže oslovit nejen široké masy zájemců o snowboardy, ale rovněž je tím nejlepším prostředkem jak je dynamicky oslovit a se snowboardem je seznámit. Nebudeme to dlouho napínat. SEO optimalizace pro výrobce snowboardů nakonec bude (a je otázka jak moc nám pomúže doména Snoubord), nicméně se celá tato reklama řeší za naprosto jiných, řekněme velmi ambiciózních, podmínek. Snowboardy jsou nicméně z hlediska SEO optimalizace prestižní záležitostí, takže nemá smysl řešit konkrétní podmínky spolupráce s výrobcem a značkou snowboardů a raději na to rovnou vlítnout.

Výrobce snowboardů vs. Seznam a Google

Google kupodivu web výrobce snowboardů indexoval velmi "dobře", což znamenalo krásnou třetí stranu na slovo "snowboardy", nicméně Seznam na stejný výraz web výrobce snowboardů (do 10. strany) vůbec nebral v potaz. Aktuální stav v rámci SEO optimalizace je 1. strana na Google a 8. strana pro Seznam. Na SEO děláme zatím asi 3 týdny, takže je tento výsledek uspokojivý, nikoliv ale dostačující pro to, aby web přitáhl potřebnou pozornost (krom propagace značky je zde i eshop, kde by se měl realizovat prodej snowboardů). Takže reklama pokračuje.