SEO pro web, eshop, internetový obchod nebo shop

02.04.2014 15:42

Pomocí metody SEO lze jakýkoliv web dostat na přední pozice ve výsledcích vyhledávání. Pro české weby (a máme na mysli nejen klasické webové stránky, ale i například konkrétní internetový obchod nebo shop) je třeba zaměřit SEO na dva konkrétní a notoricky známé vyhledávače. Jedná se o český Seznam a americký Google. Tyto dva internetové vyhledávače mají rozdělené online vyhledávání zhruba půl na půl. Tedy měřeno z hlediska vlastní návštěvnosti. Google samozřejmě lépe cílí výsledky. Seznam mu sice nemůže konkurovat algoritmem vyhledávání webů nebo eshopů, ale uživatelé jej běžně pro hledání využívají, takže ho nelze opominout. Co to vlastně to SEO ale ve výsledku je?

Optimalizace pro webové stránky, online shop nebo eshop

Prostřednictvím optimalizace dokážeme ovlivnit výsledky vyhledávání webových stránek nebo internetových obchodů. Optimalizace je základní předpoklad pro to, aby se konkrétní web nebo shop či eshop dostal na přední pozice ve vyhledávání a tím pádem byl rentabilní. Optimalizace využívá pro Seznam i Google dvě základní metody. První z nich ovlivňují tzv. onpage faktory (tedy jednoduše obsah webové stránky) a druhou jsou potom offpage faktory, které v rámci optimalizace zajišťuje tzv. linkbuilding. Ten je důležitější než obsah a jedná se o vytváření zpětných odkazů na konkrétní internetový obchod, web nebo eshop.

Linkbuilding pro shop a webové stránky

Vyhledávání významně ovlivňuje linkbuilding, což v překladu znamená zpětné odkazy. Linkbuilding lze v rámci SEO optimalizace zajistit několika metodami. Nejde přitom jenom o tématickou i netématickou výměnu odkazů. Jde o to, vytvářet tématické PR články, samozřejmě průběžně měnit zpětné odkazy a pozorně sledovat jejich vliv na pozici, kterou tím získá web nebo internetový obchod získává ve vyhledávání. V rámci optimalizace tvoří linkbuilding nekonečnou činnost, která je samotnou podstatou SEO webu.

Pokud vám možnost prezentace ve výsledcích vyhledávání zaujala a chce, aby váš eshop nebo web měl lepší pozice na Seznamu i v Googlu, kontaktujte nás!