SEO optimalizace webových stránek pro Seznam a Google

02.04.2014 11:52

Reklama formou SEO optimalizace je tou nejlevnější a nefektivnější formou internetové reklamy. SEO optimalizace pozitivně ovlivňuje výsledky vyhledávání tak, že daný web posouvá nahoru. Nedávno nás kontaktoval klient se zájmem o SEO webu. Klient je z Prahy a webové stránky mu dělala firma z Teplic. Teplice jsou mimo naší spádovou oblast, na druhou stranu děláme SEO pro celou ČR bez omezení. Jaké ale bylo naše překvapení, když si firma (zájemce o SEO optimalizaci) vyžádá od tvůrce webu přístupové údaje k jeho editaci (což je pro funkční SEO nezbytné) a tvůrce webových stránek mu je odmítne předat. Přitom si klient webové stránky normálně zaplatil. Samozřejmě je pak otázkou znění smlouvy, kterou mezi sebou firmy uzavřely, na druhou stranu ale i rozumné domluvy.

PPC reklama (Seznam Sklik a Google AdWords) jako sekundární internetová reklama

Výše uvedená firma z Teplic neumí SEO, ale nabízí PPC kampaně. PPC je stejně jako SEO optimalizace fomrou internetové reklamy a způsobem zviditelnění webových stránek nebo eshopů. Z hlediska nákladů jí ale považujeme za sekundární a doplňující formu prezentace webů. Sebelepší PPC nebude mít nikdy tak nízké náklady na proklik jako kvalitní SEO optimalizace. PPC reklama Sklik a AdWords je také jediná internetová reklama, kterou se firma tvořící webové stránky v Teplicích zabývá. SEO prostě neumí. Navíc klientům říká, že SEO nefunguje?! Tak kde to jsme? Takhle se přece nechová profesionál, ale amatér! PPC kampaně jsou samozřejmě účinné, čoz platí pro Seznam Sklik i Google AdWords, ale výkonu SEO optimalizace nedosahují.

Tvorba webových stránek, webů a eshopů pro Teplice a okolí

Teplice mají svého "profesionála" na webové stránky. Tvorba webových stránek mu jde, PPC reklama mu jde taky, ale SEO nerozumí. My zase neumíme primárně tvořit webové stránky a eshopy (tedy umíme, funkční, přehledné, jenom jsou udělány v přiznané šabloně, což samozřejmě klientům na rovinu říkáme a oni to berou, protože takový eshop nebo web je levný a efektivní). Naší domovinou je Vysočina a v rámci Vysočiny je tenhle náš web jasnou jedničkou (pochopitelně díky SEO). Pokud ale jde o Teplice, umíme udělat jak funkční webové stránky, tak eshop a nebudeme nikomu věšet bulíky na nos! I když naší prioritou byly a jsou SEO optimalizace eshopů a webů.