SEO a zpětné odkazy pro zahradní nábytek

20.11.2015 15:45

Internetový obchod zahradním nábytkem

Pro firmu Zahradní nábytek Liška budujeme top pozice ve vyhledávání už šestým rokem. Za tu dobu se nám podařilo přesvědčit Google, že na klíčové sousloví „zahradní nábytek“ patří cílový eshop skutečně na první stranu. A to i navzdory několika ztrátám pozic ve smyslu jejich propadu o několik stran. Se Seznamem to ale bylo horší. Kromě toho, že mu déle trvala indexace čehokoliv, snad dvakrát ročně změnil algoritmus řazení výsledků a tak jsem začínali opakovaně od nuly. Seznam změnil algoritmus naposledy letos na jaře a internetovému obchodu Zahradní nábytek Liška se z vyhledávání na Seznamu ztratila titulní stránka.Takže jsme zase měli co řešit.

 

 

Zpětné odkazy a jejich výměna

Budování pozic jsme samozřejmě začali výměnou zpětných odkazů. Za ty roky se nám jich podařilo vyměnit stovky a to jak ve formě dvoustranné, tak třístranné výměny. To byl kdysi klíč pro nejlepší pozice ve vyhledávání. Už první rok jsme ale věděli, že jenom výměnou zpětných odkazů první stránky nedosáhneme. Proto jsme linkbuilding rozšířili o psaní odkazových PR článků. Šup, a první strana v Google i na Seznamu byla tu a Zahradní nábytek Liška, v reálu malý výrobce zahradního nábytku, začal válcovat jména jako Mountfield, Keller nebo Zahradní nábytek s.r.o. z Kutné Hory. Letos na jaře to ale Seznamu přestalo stačit a přišel výše zmíněný pád eshopu a vymazání jeho první strany z vyhledávání. Přišel čas na riskantní pokus.

Vymazat vyměněné zpětné odkazy?

Ano, poslední řešení bylo předem dáno. Zkazky o tom, že vyhledávače vnímají masovou výměnu zpětných odkazů spíš negativně jsme za ty roky slyšeli opakovaně. Ale teprve po 6ti letech přišel důkaz, že tomu tak skutečně je. Jenže jsme museli podstoupit dvojí riziko. Že seznamácký fulltext názor na e-shop pana Lišky nezmění a ještě, že se k propadu přidá Google. A jak to dopadlo? Samozřejmě, že dobře! Seznam po třech týdnech přijal na milost titulní stranu webu a na Google začaly pozice příčku po příčce stoupat.

A jaká je vaše zkušenost? Zkoušeli jste vymazat zpětné odkazy?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek