Schodiště a zábradlí - typy

02.04.2014 16:53

Ač po nich denně chodíme, denně je používáme a denně vidíme, řešíme vzhled schodů, schodiště a zábradlí prakticky pouze při stavbě nebo rekonstrukci domu. Přitom právě schody a zábradlí jsou svým určením nejen praktický, ale i estetický prvek domu nebo mezonetového bytu. Na výběr je velké množství druhů od firmy SMIP Humpolec:

Páteřové schodiště

Nejrozšířenější a nejpoužívanější typ schodiště. Nášlapy jsou montovány na středovou nosnou konstrukci schodů. Schody jsou vhodné do moderních interiérů. Sloučením elegance a designu se stává každé páteřové schodiště pastvou pro oči. Velmi vzdušné schodiště je vhodné do moderních interiérů rodinných domů, půdních vestaveb, i v místnostech s omezeným prostorem. Schodiště není vhodné pro venkovní použití. Středová konstrukce schodů se skládá se z jednotlivých elementů, které jsou směrově a výškově stavitelné. Spojení elementů je předmětem patentové ochrany.

Bočnicové schodiště

Masivnější typ schodiště, u kterého jsou nášlapy montovány mezi vnitřní a vnější bočnici schodů popř. na obě bočnice posazené. Díky velkému výběru zábradlí typů a nášlapů jsou bočnicové schody SMIP téměř neomezeně kombinovatelná. Bočnicová schodiště jsou hlavně určena do moderních prostor rodinných domů, půdních vestaveb, kanceláří, vstupních vestibulů, hal, nákupních středisek, apod. Použití je v interiérech i exteriérech.

Čepové schodiště

Samonosné čepové schody působí ve Vašem obytném prostoru lehce a transparentně. Stupně schodiště jsou spojeny pouze pomocí propojovacích čepů a u strany podél zdi podepřeny úhelníky.

Unisystémové schodiště

Velmi moderní typ schodiště bez středové nosné konstrukce, která se stává rozšířenější a těší se stále větší oblibě u investorů a architektů. Nášlapy schodiště jsou montovány do ocelové popř. nerezové kazety. Je nabízen široký výběr použitelných nášlapů schodů. Lze volit libovolný průběh schodiště. Tento typ schodů nově doplňuje model VARIANT od firmy SMIP Humpolec (viz. Schodiště Variant od firmy SMIP Humpolec).

Schodiště Variant od firmy SMIP Humpolec.

VARIANT je nový typ schodiště od firmy SMIP Humpolec. Tyto schody byly vyvíjeny a vznikaly na základě požadavků architektů tak, aby konstrukční prvek kruhového tvaru (používaný u unisystémového schodiště) nahradil čtvercový, obdélníkový či elipsovitý profil. Díky použití nejmodernější technologie se mohl tento požadavek stát realitou. Vzniknul velmi moderní typ schodiště bez středové nosné konstrukce. Nášlapy schodů jsou montovány do ocelové popř. nerezové nosné kazety. Je nabízen široký výběr použitelných nášlapů a libovolný průběh schodiště.

Vřetenové schodiště

Tato schodiště se častěji stávají součástí obytných prostor a určují tak jejich charakter. Zde se tak uplatní jejich velká rozmanitost.

Venkovní schodiště

Velmi široká paleta venkovních schodišť, která Vám zpřístupní takřka jakékoliv, i nově vznikající, prostory. Ať již potřebujete rozdělit rodinný dům a zpřístupnit tak horní patro samostatným vchodem, výstup na terasu anebo únikové schodiště. Jako základ pro venkovní schodiště jsou používány nosné konstrukce bočnicových a unisystémových schodišť, stejně jako schody variant. Samožřejmě je možné vyrobit i konstrukce pro schody a schodiště zcela na míru dle dodaného návrhu.

Zábradlí

Široký výběr zábradlí a ozábradlení na stávající betonová schodiště, balkony, terasy, francouzská okna apod. Nenašli jste zde Vámi požadované provedení zábradlí? Neváhejte prosím kontaktovat naše obchodní oddělení s konkrétnim požadavkem atypického provedení.

Celoskleněné zábradlí

Mezi důležité části při výběru schodiště patří i správná volba zábradlí pro schody nebo zábradlí galerie.

V naší nabídce naleznete ocelová zábradlí, nerezová popř. skleněná zábradlí pro všechny typy schodů SMIP. Na míru pro Vás připravíme zábradlí z různých profilů a materiálů, vnitřní i venkovní zábradlí.

Madla zábradlí vyrábíme z oceli, nerezu nebo dřevěná.

Systémové přístřešky

Mezi naše další doplňkové služby patří i výroba moderních systémových skleněných přístřešků, které spolehlivě zabrání nepříjemnému překvapení při nepříznivém počasí.

Přístřešky ze skla a nerezy jsou nadčasové, elegantní, nabízející vysokou optickou hodnotu a tudíž nejsou prostým detailem Vašeho domu, ale často vizitkou domu.

Půdní schody

Objevujte nové obzory. Více komfortu a bezpečí. Půdní a úsporné schody MINKA a WIPPRO – komplexní řešení pro prostorově úsporné schody v místnosti.

Pro více informací můžete navštívit přímo webové stránky výrobce schodů, schodišť a zábradlí, firmy SMIP Humpolec na www.smip.cz.