Kavitace, bezbolestná liposukce - K Studio - Dokonalé tělo Třebíč

02.04.2014 15:24

K-studio - Dokonalé tělo - kosmetické studio Třebíč

Kavitace je moderní bezbolestná vysoce účinná  alternativa chirurgické liposukce.

Principem kavitace (bezbolestné liposukce) je narušení membrány tukových buněk ultrazvukem. Obsah buněk se uvolní, dostane se do mezibuněčného prostoru a následně je přirozeně odplaven lymfatickými a močovými cestami ven z těla. Jedná se o bezpečnou neinvazivní "liposukci" určenou k redukci lokálně nahromaděných tukových polštářků, které jsou jinak jen obtížně odstranitelné dietou či cvičením. Je to momentálně nejefektivnější prostředek, který zmírňuje projevy celulitidy a modeluje postavu. Výsledky jsou jasně viditelné již po vašem prvním bezbolestném ošetření.


Kavitace je určena pro ženy i muže všech věkových kategorií, kteří si chtějí vylepšit postavu bez chirurgických zákroků.
Neinvazivní bezbolestná liposukce je tedy založena na působení nízkofrekvenčního ultrazvuku a následné lymfodrenáže,  která několikanásobně zvyšuje účinek samotné kavitace, tedy neinvazivní liposukce. Působením cílených ultrazvukových vln dochází k rozkladu tukové tkáně. Po její eliminaci je tuk ve formě triglyceridu odplaven do intersticiální tekutiny mezi buňkami, kde je enzymaticky metabolizován do glycerolu a volných tukových kyselin. Vodou rozpustný glycerol je použit jako zdroj energie, zatímco nerozpustné volné tukové kyseliny jsou přeneseny do jater, kde jsou zpracovány. Tuk je tedy během kavitace odváděn ven z těla.


PŘED OŠETŘENÍM KAVITACÍ:

Doporučuje se nízkokalorická dieta a vyvážená strava. Je vhodné dodržovat pravidelný pitný režim. V den ošetření pomocí kavitace je nutné vypít min. dva litry vody denně – toto je velmi důležitá podmínka úspěšné kavitace.


PRŮBĚH OŠETŘENÍ KAVIATCÍ:

Masérka označí a přeměří ošetřovanou partii. Následně aplikuje gel a neustálými pohyby ultrazvukovou hlavicí a mírným tlakem provede samotnou kavitaci. Během kavitace může klient cítit lehké mravenčení nebo jemné poštipování v ošetřované oblasti. Je normální, když zákazník slyší slabé pískání. Po kavitaci následuje vakuová masáž pro lepší odstranění uvolněných a rozpuštěných tukových buněk.
Kavitace probíhá bez anestezie, bez bolesti, bez hospitalizace. Samotná kavitace trvá 40 minut. Během jednoho sezení dochází k obvodovému úbytku několika centimetrů, dle typu postavy. V případě, že klient požaduje větší úbytek, lze kavitaci opakovat po 7-10 dnech.

 

PO  OŠETŘENÍ KAVITACÍ:

Po ukončení kavitace masérka provede několikaminutovou lymfatickou drenáž, která napomůže odstranit uvolněné a rozpuštěné tukové buňky. Po ošetření  kavitací je nezbytné dodržovat pravidelný pitný režim, min. 2 litry tekutin denně. Doporučujeme také zvýšit fyzickou aktivitu, která podporuje odstranění kavitací uvolněných tukových buněk.


FREKVENCE A POČET KAVITACÍ:

Kavitaci je možné podstoupit 1x týdně, nicméně běžnější je jedno ošetření každé dva  týdny. Celkový počet ošetření je závislý na požadovaných a dosažených výsledcích. Následnou udržovací péči e možné provádět každých 5 – 6 měsíců  v cyklu 2 – 3 ošetření.


KONTRAINDIKACE KAVIATCE:

Vážná srdeční onemocnění, kovové náhrady v ošetřované partii, onemocnění jater a ledvin, těhotenství, poruchy metabolismu.